Tak, začínáme!

Když máš z něčeho strach, udělej to hned. Odvahu dostaneš pozdějí. -Mark Twain

Tak, začínáme! Na této stránce s vámi chci sdílet své nápady, poznatky, zážitky i perličky mého lektorského života. Často na svých lekcích říkám – moudra vám tu trousím a nikdo mě neposlouchá. Ale poslouchají, jen výklad toho je pak vždy velmi odlišný od původní myšlenky.

Mým cílem se s vámi sdílet co jsem se naučila, původně pro sebe. Lektorkou jsem se stala, protože jsem měla zničená záda od vrcholového volejbalu a protože jsem líná! Ano, čtete dobře. Jsem líná, nebo spíše bych si vždy našla výmluvu, proč nemohu jít cvičit. Protože od lektora se očekává, že do lekce přijde, a to je přece hned jiná! To souvisí i s mou hlavní vlastností, kterou je zodpovědnost. A možná často větší k ostatním, než sama k sobě. Kolikrát jsem si řekla, NE – další lekci už nevezmu. No jo, ale když to jsou tak prima „děvčata“, a kdo se o ně postará, když to nevezmu…

Proto také jezdím na víkendy, prodloužené víkendy i týdenní pobyty, kde je možnost větší a soustavnější práce, tak, abychom po dovolené nezapadli zpět do stejných kolejí.